Sommerprat#4 Modgunn Brynjelsen

I dag snakker vi med Modgunn og hun presenterer seg slik: Jeg heter Modgunn Brynjelsen  og har vært leder i Ramsdalen Borettslag II i til sammen ca. 20 år. Sist sommer fikk jeg avløsning fra det vervet fordi jeg var på flyttefot. Borettslaget har vært medlem i HAUBO i alle år og som leder i et borettslag hadde jeg nær kontakt med ansatte i HAUBO. Der var det alltid god hjelp å få. Også som andelseier opplevde jeg at HAUBO var en trygg paraply å høre inn under.. HAUBO er liksom litt mitt. Nå er jeg med i styret for HAUBO og opplever det veldig interessant. HAUBO er inne i en spennende og aktiv fase.

 1: Dine sommerplaner? I år ser jeg fram til å få bruke tid i hus og hage ute på Røvær, dager uten fast program, bare la dager komme og gå og bli til etter hvert og ta imot gjester som kommer. Sammen med noen venner skal jeg også på en liten elvekrus på Telemarkskanalen, – fra Ulelfoss til Dalen med overnatting på ærverdige Dalen hotell før retur til Ulefoss dagen etter. Det gleder jeg meg til. I august skal vi også ha et slektstreff på Stemnestaden, det blir spennende. Så liker jeg å ta ting på sparket – dukker der opp noe spennende så hopper jeg gjerne på.

 2: Beste sommerminne? En sommer var vi noen venner som tok fly til Bodø, leide bil og kjørte blant annet til Kjerringøy og Saltstraumen og tok ferja over til Lofoten hvor vi hadde leid rorbu på Reine. Vi hadde strålende vær og kjørte Lofoten på langs med mange avstikkere, videre nord til Vesterålen. Det var mange fantastiske naturopplevelser som sitter på netthinna fortsatt.

For noen få år siden kjørte vi Vestlandet fra Kristiansund og sørover. Det er også en tur jeg gjerne kunne gjort om igjen.

 3: Hva betyr HAUBO for deg? Jeg bodde i Ramsdalen borettslag II i 35 år og kjente at HAUBO ble litt mitt. Jeg er stolt av organisasjonen og hva HAUBO har fått til. HAUBO var en veldig viktig aktør i boligbyggingen i de første 10-årene etter krigen og er nå i de siste årene kommet aktivt på banen som boligbygger igjen. Det synes jeg er bra. Jeg har også tidligere vært med i styret for HAUBO og noe av det jeg synes er veldig fint er at her er en slags samvirketanke. En skal ikke hente ut størst mulig profitt på de tjenestene en tilbyr borettslagene. En skal gi gode tjenester til en fornuftig og forutsigbar pris – for et år er det vårt borettslag som trenger ekstra hjelp, ett annet år noen andre. På HAUBO får en faglig god veiledning og hjelp uten at det koster flesk. HAUBO er en lokal aktør som kjenner området en arbeider innenfor, det betyr også mye for meg. Og så har de ansatte en så fin måte å møte folk på, det betyr mye for meg.