Mammas gave hjalp Bendik inn på boligmarkedet!

En fremsynt mamma – det er det Bendik Kinn Bjørnøy har. Da han var fire år gammel investerte mammaen i HAUBO-medlemskap til sine tre barn. Det kom til godt nytte for 18 år gamle Bendik da han sikret seg sin første bolig ved bruk av forkjøpsretten.

Leiligheten han falt for ligger i Ødegården Borettslag som ligger nokså sentralt i Haugesund sentrum. Her er det kort avstand til både fine turområder, kollektiv transport og alt det andre vår flotte by har å by på. Torsdag 5. oktober ble leilighet lagt ut på fastprisavklaring og da hadde Bendik og andre HAUBO-medlemmer en uke på seg til å ta en viktig beslutning, skaffe seg finansieringsbevis og melde inn forkjøpsrett. Dagene frem til neste torsdag var stressende på flere måter og Bendik kan fortelle at torsdag 12. oktober var en dag fullt med forskjellige følelser. Noe han stresset mest med var å få på plass finansieringsbevis og det klarte han samme dag som forkjøpsfristen gikk ut!

Hva er fastprisavklaring?

Rutiner rundt forkjøpsrett er litt forskjellige etter hvilken kategori boligen er lagt ut på og i dette tilfellet var den ute på fastprisavklaring som betyr at etter boligen er solgt kunngjøres forkjøpsretten for HAUBO-medlemmer på vår forkjøpsrettside. Melding om forkjøpsrett innen fristen er bindende, og du plikter å overta boligen hvis ingen med bedre ansiennitet enn deg har meldt seg innen fristen.

Ventetiden

Vi husker godt denne uken når Bendik ringte oss for å høre om status og andre ting han lurte på angående forkjøpsrett. Vi i HAUBO har ikke anledning til å si lov å si hvor mange som har meldt forkjøpsrett og hvilken ansiennitet disse har. Når det blir meldt forkjøpsrett på en bolig under fastprisavklaring så er det veldig spennende for oss også. Det betyr at vi får den gleden av å ringe til vedkommende med lengst ansiennitet for å gratulere med ny bolig! Dette er en veldig hyggelig telefonsamtale å ta. Bendik ble veldig glad da han ble oppringt og en lettelse kom over han. Nå kunne han gå videre inn i høsten med viten om at han var blitt en boligeier i en alder av 18 år.

På besøk i leiligheten

Vi spurte om vi kunne få komme på besøk til Bendik for å lage denne gladsaken og han var veldig positiv til det. Før julen ble vi tatt imot i den nye leiligheten for å hilse på og spørre litt rundt hvordan det var for han i forkjøps-prosessen og tiden etterpå. Bendik har blitt 19 år siden sist og forteller at han jobber hos Elkjøp som lærling (som har stortrives med). Vi forstår godt at Bendik trives med å jobbe med salg for vi opplever han som en veldig positiv og sosial person. Nå slapper han av i ny leilighet og er klar for 2024. Denne karen har planene klare og er i disse dager på guttetur til spennende steder som Tokyo og Bangkok!

Forkjøpsretten er gull verdt

Det var veldig hyggelig å få møte på en av våre medlemmer som har benyttet seg av forkjøpsretten sin. Vi håper på å få møte på flere av dere i nær fremtid og ser alltid frem til våre hyggelige telefonsamtaler.

Ønsker du å bli HAUBO-medlem eller gi et gavemedlemskap slik som mammaen til Bendik gjorde så gjør du det enkelt ved å klikke HER.

Har du spørsmål rundt forkjøpsrett og prosesserer rundt det så kan du kontakte oss på e-post [email protected] eller telefon 52 73 99 30 i hverdager mellom kl. 10-14.