Fra enebolig til leilighet – Liv og Einar sikret seg leilighet i Park-Teateret

Onsdag 24. november gikk tildelingsmøtet for Park-Teateret av stabelen. Det var spent stemning på Billedgalleriet, da adm.dir. Svend Inge Stueland inntok talerstolen for å lese opp de forkjøpsberettigede etter ansiennitetsdato. Ei som derimot var relativt trygg på at drømmeleiligheten var sikret var Liv Samuelsen. Med et medlemskap fra 1946 nedarvet fra sine foreldre, var hun sikret sin egen levetid i ansiennitet, og fikk med dette applaus og muligheten til å velge først.  

Bevarte medlemskapet

– Foreldrene mine kjøpte andel i HAUBO i 1946, og flyttet deretter inn i Lillesund borettslag da det stod ferdig. Da de flyttet, overtok jeg og søsknene mine medlemskapet. Vi har vært opptatt av å bevare dette slik at det vil komme noen til gode en dag, forteller hun. Og det var lurt, for når Park-Teateret står ferdig får de flytte inn i en av toppleilighetene.


Liv Samuelsen fikk applaus fra salen og muligheten til å velge først.

HAUBO-ansatt i 29 år

Liv og Einar føler seg trygge på prosessen fremover, for det er ikke bare som medlemmer de har kjennskap til HAUBO. I august 1980 startet nemlig Liv i regnskapsavdelingen til HAUBO, da med tilholdssted i Strandgata. Her trivdes hun godt og ble værende i hele 29 år. I løpet av denne epoken bygde de seg enebolig på Nauthaug. Eneboligen har vært et flaggskip for familien Samuelsen, hvor deres tre barn har vokst opp og gjennom tidens tann har også barnebarn hatt hjemstedsadresse her. Blant annet tilbragte hennes eldste barnebarn, som har overtatt stafettpinnen som ansatt i boligbyggelaget, sitt første leveår i kjellerleiligheten.

Nærhet til det viktigste

Men nå var tiden inne for å åpne et nytt kapittel.

– Vi sitter med et stort hus med tilhørende hage. Det blir mye å holde når vi i tillegg har fjellhytte og landsted vi ønsker å bruke tid på, sier Einar. I tillegg var ønsket om å komme til sentrum en medvirkende faktor.

– Grunnen til at vi valgte å gå for Park-Teateret var den sentrale beliggenheten, samt at det var et utrolig fint prosjekt utenom det vanlige. I tillegg har vi familie i gå-avstand og nærhet til Havnaberg når den tid kommer, smiler de.

Nå skal de i gang med «downsizing» og utfordringen med å være selektive ovenfor eiendeler som får bli med til Park-Teateret. Men dette er en pris de gjerne betaler for en splitter ny leilighet midt i smørøyet!